Descopera echilibrul emotional cu ajutorul terapiei alternative

Comunicarea si increderea in sine, recuperarea fizica si emotionala, sunt atat de importante pentru succesul in diverse aspecte ale vietii. Participarea la cursuri specializate poate ajuta in acest sens.

Esti in cautarea unor programe de coaching sibiu, cursuri de public speaking, hidrokinetoterapie sau alte tipuri de servicii asemanatoare? La Lumen Centre va oferim o varietate de cursuri si terapii alternative, destinate pentru nevoi diferite.

Totusi, inainte sa faci o alegere, este necesar sa te informezi cu privire la tipul de terapie / curs de care esti interesat. Totodata, analizeaza-ti nevoile pentru a identifica serviciul potrivit pentru tine.

Beneficiile hidrokinetoterapiei in procesul de recuperare

Hidrokinetoterapia, sau terapia prin exercitii fizice efectuate in apa, este o modalitate eficienta de recuperare in urma unor afectiuni si leziuni. Aceasta ofera o serie de beneficii care pot contribui semnificativ la procesul de vindecare.

In primul rand, procesul de recuperare prin hidrokinetoterapieeste unul benefic deoarece apa reduce impactul asupra articulatiilor. Astfel, prin efectuarea exercitiilor, persoanele pot lucra asupra mobilitatii, fara a agrava durerea sau disconfortul cauzat de anumite afectiuni articulare.

In acelasi timp, exercitiile efectuate in apa ajuta la stimularea circulatiei sanguine si a sistemului limfatic. Astfel, contribuie la vindecarea mai rapida a ranilor si reducerea umflaturilor.

In urma analizarii avantajelor oferite, am identificat o serie de persoane care ar putea beneficia in urma terapiei de reabilitare acvatica:

  • persoanelor care se confrunta cu probleme circulatorii
  • persoanelor care sufera de afectiuni reumatismale
  • persoanelor care sufera de accident vascular cerebral
  • persoanelor care sufera de osteoartrita, artroza, osteoporoza
  • celor cu probleme ale coloanei vertebrale

Daca te regasesti in lista de mai sus, si nu numai, te asteptam cu drag sa ne contactezi.

Explorarea sunetului interior

Sunetul are o putere unica de a influenta starea noastra mentala si emotionala. La Lumen Centre, oferim servicii precum cele de  terapie cu sunet de gong sau cursuri de djembe. Aceste tehnici traditionale ofera o experienta de vindecare si eliberare emotionala.

Terapia prin sunet ofera o gama larga de beneficii pentru minte, corp si spirit. Iata doar cateva dintre ele:

  1. Crește circulația sângelui
  2. Scade tensiunea arterială
  3. Reducerea stresului
  4. Somn mai bun
  5. Eliberarea blocajelor emoționale
  6. Perspectivă creativă

Gong-ul este un instrument folosit de peste 5000 de ani in diverse culturi din intreaga lume. Acesta reprezinta punctul central al terapiei prin sunet la Lumen Centre. Instrumentul emite vibratii care calmeaza mintea si corpul, inducand stari de relaxare profunda si meditatie.

Pe langa terapia cu sunet de gong, noi va punem la dispozitie si cursuri de djembe. Acesta este un instrument traditional de percutie din Africa. Participantii la acest curs experimenteaza o forma unica de exprimare creativa si eliberare emotionala.

Beneficiile coachingului in procesul dezvoltare personala si recuperare

Coachingul este o resursa indispensabila pentru cei care isi doresc sa isi revina dupa o trauma sau sa se dezvolte personal si spiritual. La noi pe site poti gasi mai multe informatii despre diferite tipuri de coaching disponibile. Tot acolo, iti vei putea programa o sesiune de meditatie ghidata, coaching pentru armonie, coaching pentru postura si multe altele.

Care sunt beneficiile acestor servicii? Ti-am pregatit mai jos o lista cu cateva dintre ele:

  • Claritate si directie: identificarea valorilor, pasiunilor si dorintelor personale, pentru luarea unor decizii mai constiente si potrivite
  • Depasirea obstacolelor si vindecarea: identificarea traumelor si ghidarea catre vindecarea emotionala si cresterea personala
  • Imbunatatirea starii de sanatate si bunastare: mentinerea unei posturi corecte, restabilirea echilibrului in corp
  • Cresterea increderii si motivatiei: feedback pozitiv si incurajare constanta pentru incurajarea clientilor de a-si urma visurile si a-si atinge potentialul maxim

Asadar, prin intermediul acestui „parteneriat” coach – client, indivizii pot descoperi resursele interioare necesare navigarii prin viata cu incredere.

Dezvoltarea abilitatilor de vorbire in public

Cursurile de public speaking oferite de Lumen Centre sunt un instrument valoros in procesul de dezvoltare personala. Acestea ofera participantilor oportunitatea de a-si imbunatati comunicarea si increderea in sine.

Cursurile sunt adaptate pentru doua categorii de persoane: copii si adulti. Desfasurarea acestora este explicata mai jos:

CopiiAdulti
Introducere in vorbitul in publicIntroducere in vorbirea in public
Pregatirea si organizarea discursuluiPregatirea si organizarea discursului
Abilitati de prezentareTehnici de livrare
Prezentari finale si feedbackVorbitul in fata camerei de filmat
 Tehnici avansate
 Prezentari finale si feedback

In urma parcurgerii etapelor amintite mai sus, participantii vor invata importanta comunicarii clare si a limbajului corporal. Totodata, acestia vor explora tehnici pentru a vorbi cu incredere in fata unei audiente, dar si in fata unei camere de filmat.

Prioritizeaza-ti atat sanatatea fizica, cat si cea mentala, alegand serviciile de terapie oferite de Lumen Centre. Dorim sa te vedem evoluand pe plan personal si sa gasesti bucurie si implinire in viata, asa cum meriti.